Eerste NSK Weekend een groot succes


Log in om te reageren.

Van onze verslaggever (en tevens mede-organisator) Jeroen Langeweg

Berg en Dal - Er werd al maanden naar toe geleefd, maar toen was het eindelijk zo ver. Op zaterdag 24 en zondag 25 september vond ’s werelds eerste NSK Weekend plaats, georganiseerd door NSWV Mercurius. Het weekend stond vol van activiteiten, met als hoofdactiviteit de wielerwedstrijden op zondag. De organisatie spreekt van een enorm geslaagd weekend.

En dat doet niet alleen de organisatie. Er klonken vele lovende woorden op en rondom het mooie parcours dat leidde vanaf het pannenkoekenhuis De Heksendans, via Zevenheuvelenweg, Derde baan, Wylerbaan en Waldgraaf, om te eindigen met een slotbeklimming op de Oude Kleefsebaan (beter bekend als 'De Holdeurn'). Het mooie weer zorgde ervoor dat er vele toeschouwers rondom het start/finish-gebied stonden om de renners aan te moedigen. Dit pakte vooral positief uit voor Steven Willemsen (heren zonder licentie), Marlies van der Lugt (dames zonder licentie), Sjors Beukeboom (heren amateurs/sportklasse/junioren), Vera Koedooder (dames met licentie) en Adne van Engelen (heren elite/beloften). Zij gingen in hun categorieën met de prijzen aan de haal.
Voorzitter van de organiserende commissie, Joost van Wijngaarden, gaf echter al maanden voor deze dag aan dat hij meer wilde bereiken dan alleen een wedstrijd. Dit werd waar gemaakt door het organiseren van een heel weekend met een heuse parcoursverkenning, een tweegangenmenu op de enige echte NSK camping Nederrijkswald, een teampresentatie en het allereerste NSK Wielerquiz. Die laatste werd met overmacht gewonnen door Roger de ezel uit Elst Termont.

Chefs camping & inschrijving Charlotte Lenting en Dirk Fransen, zorgden op de camping voor de ontvangst van de renners. Deze konden lekker in de zon tot rust komen en op die manier van een optimale voorbereiding genieten.

Een kijkje achter de schermen van de organisatie leert dat één vrouw en zes mannen, respectievelijk, Charlotte Lenting, Joost van Wijngaarden, Yannick Sijnesael, Hans Dilling, Dirk Fransen, Joep Timmermans en Jeroen Langeweg, een zeer druk weekend hadden. Gelukkig voor hen waren zij - telkens onder het genot van appelgebak omdat er telkens wel iemand te laat was - al vaak bij elkaar gekomen om alles tot in de puntjes uit te werken. De taken waren goed verdeeld en iedereen wist elkaar goed te vinden. Maar ze wisten gelukkig niet alleen elkaar te vinden. Chef vrijwilligers Yannick Sijnesael, wist ook nog eens 65 (!) vrijwilligers op te trommelen die allen ervoor hebben gezorgd dat dit weekend mogelijk was.

Het mooie weer trok niet alleen veel deelnemers. Chef verkeer & veiligheid Joep Timmermans had zijn handen vol aan de vele auto’s die het nodig vonden om een dagje richting Berg en Dal te komen. Mocht u aanwezig zijn geweest en een lange man met een megafoon hebben gezien, 100% kans dat het Joep was.
Ondanks de goede voorbereidingen was het op zondagochtend natuurlijk nog wel even hard doorwerken. De eerste vrijwilligers waren nog voor het kraaien van de haan onderweg om de omleidingsborden op te draaien. Direct daarna verzamelde zich al snel een groep van twinitg man om ervoor te zorgen dat een uur voor de start het gehele parcours veilig was. Dit gebeurde onder anderen door het plaatsen van 125 pionnen en 160 dranghekken op de Holdeurn. Ondertussen werd ook het start/finish-gebied ingericht en voorzien van de nodige spandoeken en een finishboog.

Tegelijkertijd namen de dames en heren van de inschrijfbaliebalie hun posities in, die zij die dag niet meer zouden verlaten. Zij zorgden ervoor dat alle ruim 300 deelnemers aangemeld, dan wel ingeschreven werden en deelden de rugnummers uit.

Iets na 9.30 konden de heren zonder licentie dan echt vertrekken. U mag weten, voor de organisatie was dit een fijn moment. Het hoofdonderdeel van het weekend, was zojuist weggeschoten. En wegschieten deden de heren. De rest van de dag verliep, zoals verwacht mag worden, buitengewoon goed. De verkeersposten waren goed ingericht, al het verkeer werd goed omgeleid (voor zover dat in de macht van de verkeersregelaars lag) en op een enkele ongelukje na, verliepen alle koersen vlekkeloos.

In de categorie heren elite kwamen ook mede-organisatoren Hans Dilling en Joost van Wijngaarden uit. Doel was in ieder geval om de SWN leiderstrui te behouden voor Hans en natuurlijk voor één van de twee de overwinning. De trui is nog steeds in Nijmegen, maar een lekke band zorgde er helaas voor dat de ontsnapte Hans niet meer mee kon sprinten voor een plek bij de eerste drie. Vierde was het hoogste haalbare. Beide heren hebben desondanks genoten van het mogen koersen op eigen wegen en voor eigen publiek.

Na afloop, konden de overgebleven dertig vrijwilligers nog even niet naar huis. Zij waren gelukkig bereid gevonden om ook nog 'eventjes' af te bouwen. Na een paar uur was het meeste weer opgeruimd en konden zij zich begeven naar café de Fuik alwaar een kleine afterparty plaatsvond. De organisatie was ondertussen nog bezig om de laatste spullen in het Mercuriushok bij het Radboud Sportcentrum te plaatsen.

Na dit geslaagde evenement, wordt er met diverse betrokkenen en geïnteresseerden gekeken of een dergelijk wielerspektakel in Berg en Dal jaarlijks georganiseerd kan worden. Want Nijmegen Fietsstad 2016 verdient meer. Iedereen die heeft geholpen of op welke wijze dan ook bij heeft gedragen aan dit fantastische weekend, bedankt!

Reaguursels:

Nog geen reaguursels geplaatst.


Gepubliceerd op 26-09-2016 door Joost van Wijngaarden.